English version

Красотата на Родопите

Цена от: 76 евро/149 лв.

Последно видяни

При въпроси не се колебайте да се свържете с нас

Офис СОФИЯ: РАБ. ВРЕМЕ: 09-18 ч., пон.-петък СОФИЯ, 1618, бул. "Братя Бъкстон", бл. 208; Телeфон: 02 /955 9237, 955 5433; E-mail: booking@boiana-mg.bg

Офис ВАРНА: РАБ. ВРЕМЕ: 09-18 ч., пон.-петък ВАРНА, 9000, ул. "Любен Каравелов" 52; Телефон: 052 648 288, 0894 664 199, 0893 643 908; E-mail: booking@boiana-mg.bg


COVID-19: полезна информация за пътуващи тук.

Авторска програма на Бояна-МГ
Красотата на Родопите
Автобусни програми

Държави: България

Маршрут: София - Пловдив с посещение на уникалната Епископска базилика - Белинташ и връзката със света на живите - Асеновград - Кръстова гора – Перущица и Червената църква - Пещера и крепостта Перистера - София

Времетраене: 2 дни/1 нощувки

21.05.2022 - 22.05.2022
 • Стандартна цена за отпътуване от София: 76 евро/149 лв.
11.06.2022 - 12.06.2022
 • Стандартна цена за отпътуване от София: 76 евро/149 лв.

Ще посветим тези два дни на магнетичната енергия, която извира от неповторимата планина на Орфей - Родопите. В нейните предели са скътани специални места, които могат да докоснат нашата душа и да ни заредят положително. Ще се насладим на природни чудеса с мистична енергия и уникални обекти, разпръснати из пределите на тази красива планина. Нека посветим това време за да се заредим, да ахнем и отпуснем с приятели.

 • Ден 1: София – Пловдив с посещение на Епископската базилика – Конна езда сред природата – Мистичният Белинташ – Асеновград

  Събираме се в 08:00 ч. на Руски паметник и от София поемаме в посока Пловдив. Подгответе се с удобни дрехи и обувки, за да имаме възможност спокойно да поемем от магията на Свещения триъгълник на тази чудна планина. Ще спрем в Град на седемте хълма, за да посетим новия уникален обект в пределите на нашата страна – Епископската базилика. Тук ще се потопим в историята на Филипопол и художествения уникат - мозайките в огромното пространство на музея, изложено на цели два етажа.

  След това навлизаме в дебрите на Родопите, за да се полюбуваме на красивите горски пътеки. По желание можем да организираме конна езда с професионалист, който ще ни научи на тънкостите в ездата. Възможност за лек обяд и дегустация на местни домашни гозби и топъл билков чай срещу допълнително заплащане.

  Заредени се отправяме малко по-навътре в планината, за да усетим мистичната енергия на следващата ни спирка – Белинташ. Отново ще се разходим по приятна горска пътечка, за да стигнем до огромния скален феномен. Оттук се откриват невероятни гледки, от височината горе ще можем видим дори и другите два стълба на Свещената триада - Кръстова гора и Караджов камък. Разхождайки се по скалата, можем не само да усетим по себе си енергията, но интересното е, че тук дори компасите се объркват! Магнитната аномалия предизвиква временно разстройване на посоката, телефоните губят обхват. Местни разказват, че през зимата снегът не се задържа, а се разтапя веднага щом докосне чудната скална формация.

  В следобедните часове се отправяме за нощувка в Асеновград.

 • Ден 2: Асеновград – Кръстова гора и връзката с божественото – Перущица - Пещера и крепостта Перистера – София

  Нашата първа спирка е Кръстова гора – това място е останало в легендите като връзката на земното с божественото. Още от древни времена  е привличало с енергията си траките. Всяка година на Кръстовден поклонници и обикновени граждани изпълват голямата църква „Пресвета Богородица“, издигната през 1995 година.  Тръгвайки по главната алея, ще стигнем до големия метален кръст, подарен още от цар Борис III.  Ще отделим време и за свещеното място  – аязмото, което според преданията е лековито и стотици хора търсят от него изцеление.

  След това нашия ден продължава с посещение на Перущица и руините на Червената църква – уникален архитектурен обект от ранното християнство.

  Следващата ни спирка е късноантичната и средновековна крепост Перистера. По желание можем да посетим този обект, който наскоро е реставриран и проучванията го свързват още с траките.Една от забележителностите на крепостта са т.нар. „кули - църкви“, които също можем да видим.

  Преди да се отправим обратно към София, ще завършим нашата двудневна обиколка с дегустация на местно вино във винарната Беса Вали край село Огняново, Пазарджишко.

  В късния следобед пристигаме в София и оставаме с приятните емоции от това зареждащо пътуване с много енергия, интересни истории и нови приятели.

21.05.2022 - 22.05.2022
 • Стандартна цена за отпътуване от София: 76 евро/149 лв.
11.06.2022 - 12.06.2022
 • Стандартна цена за отпътуване от София: 76 евро/149 лв.

Цената включва:

 • 1 нощувка в уютен хотел 3* в района на Асеновград;
 • Богата закуска на блок маса;
 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 • Обслужване от опитен професионален екскурзовод по време на цялата екскурзия.

 

Цената не включва:

 • Всички хранения, неупоменати в програмата;
 • Разходи от личен характер;
 • Входни билети за посещенията по желание, които са:
 • Голямата Базилика в Пловдив – 12 лв.;
 • Червената църква – 4 лв.;
 • Крепост Перистера – 5 лв.

 

Допълнителни екскурзии и мероприятия (при мин 15 участници) - записват се до 14 дни преди отпътуване:

 • Конна езда с професионален треньор в околностите на с. Долнослав – 30 лв. на човек;
 • Дегустация на 3 вина и плата с хапки и сирена във винарна Беса Вали – 27 лв. на човек.

УСЛОВИЯ

 • Минимален брой участници: 25
 • Паспортен и визов режим за граждани на България, пътуващи по програмата: валиден международен паспорт или лична карта с валидност минимум 6 месеца след датата на излизане от последната дестинация.
 • COVID-19: Виж актуалните изисквания тук.
Застраховките "Помощ при пътуване в чужбина" и "Отмяна на пътуване" се сключват със ЗД "Евроинс".

Фирмата-организатор е сключила застраховка “Отговорност на Туроператора” със „ЗД ЕВРОИНС АД”, София, Застрахователна полица № 03700100003592.

Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата.

Изпрати запитване
Не намерихте това, което търсите? Опитайте нашата Tailor Made програма и създайте вашето желано пътуване!
Или просто се свържете с нас посредством контактите долу на страницата!