English version

Германия

Уикенди

Самолетни програми

Германия е една от най-големите държави в Европа. Намира се в сърцето на континента и граничи с Австрия, Чехия, Дания, Франция, Люксембург, Холандия, Полша, Швейцария и с Балтийско и Северно море. В северната част на страната са низини, централна Германия е хълмиста а на юг са Баварските Алпи.

Германия е федерална република, разделена на 13 провинции. През последните столетия тя винаги е играла определяща роля за съдбата на Европа. Да си припомним само двете световни войни и падането на Берлинската стена, което отвори път на демократичните промени в цяла Европа.

Германия заема територия от над 357 000 кв. км, има население от над 82 милиона души. След немците, най-сериозно присъствие като отделна диаспора имат турските гастарбайтери.  Днес обаче в Германия има по-малко деца, но много възрастни хора. Благодарение на доброто медицинско обслужване средната продължителност на живота при жените е достигнала 81 години, при мъжете – 74. Германците са всепризнати пътешественици и навсякъде прави впечатление, че много от техните туристи са представители от третата възраст.

Германия е една от най-развитите индустриални държави в света – достатъчно е само да споменем за автомобилните марки от Мерцедес и Ауди до Фолксваген и Форд. Но Германия е интересна и като туристическа дестинация. Тя е в челната група на най-посещаваните страни, годишните приходи от туризъм възлизат приблизително на повече от 20 милиарда евро. Безспорно най-интересните дестинации в Германия са регионите в Бавария – Мюнхен, баварските замъци, но като цяло интересът все повече нараства и към старите провинции в бившата ГДР – Саксонска Швейцария, Берлин и околностите му със замъка Сан Суси и Потсдам. Да не забравяме и един от най-популярните празници – Октоберфест, когато за любителите на бирата идват наистина щастливи дни!