English version

Коста Рика - приключение в тропика на Новия свят

Цена от: 3114 евро/6090 лв. с вкл. лет. такси

Последно видяни

При въпроси не се колебайте да се свържете с нас

Офис СОФИЯ: РАБ. ВРЕМЕ: 09-18 ч., пон.-петък СОФИЯ, 1618, бул. "Братя Бъкстон", бл. 208; Телeфон: 02 /955 9237, 955 5433; E-mail: booking@boiana-mg.bg

Офис ВАРНА: РАБ. ВРЕМЕ: 09-18 ч., пон.-петък ВАРНА, 9000, ул. "Любен Каравелов" 52; Телефон: 052 648 288, 0894 664 199, 0893 643 908; E-mail: booking@boiana-mg.bg


COVID-19: полезна информация за пътуващи тук.

Авторска програма на Бояна-МГ
Коста Рика - приключение в тропика на Новия свят
Приключение в тропика на Новия свят
Екзотични пътешествия

Държави: Коста Рика, Панама

Маршрут: София – Сан Хосе – Аренал – Монтеверде – Мануел Антонио – Сан Хосе – Панама – София

Времетраене: 13 дни/10 нощувки

06.02.2022 - 18.02.2022
 • Стандартна цена за отпътуване от София: 3114 евро/6090 лв.

Цената включва летищни такси.

През 1502 година Христофор Колумб стъпва на територията на днешна Коста Рика и я кръщава с това име, в превод "богатият бряг". Навярно великият мореплавател се е надявал, че и тук, както на много други места в Новия свят, ще се намерят съкровища от злато. Уви, нито златни залежи, нито други съблазнителни богатства няма да зарадват испанската корона. На всичко отгоре местните жители не оставят и кой знае какви следи от материалната култура, позната от древните цивилизации в Мексико, Гватемала, Перу. Богатството се крие другаде – в щедрата природа, дарила тази земя с гъсти тропически гори, с вулкани – някои и до днес активно действащи, с крайбрежие на Тихия океан и Карибско море, с разнообразен животински свят – тук например гигантските морски костенурки достигат до 2 метра и тегло над 600 кг! Да прибавим и плантациите с кафе и банани, които съставляват основната част от експорта на страната. И в общи линии това е Коста Рика, малката страна в Централна Америка, където ви предлагаме една атрактивна програма за активен приключенски отдих.

 

Защо да изберете тази програма?

 • Удобни международни полети с реномирана авиокомпания.
 • Всички екскурзии и обиколки са включени в цената.
 • Без губене на време в дълги автобусни преходи.
 • Отлично подбрани хотели.
 • Рускоговорящ местен екскурзовод по време на цялата програма.
 • Оптимална натовареност на маршрута.
 • Разумно съотношение качество - цена.

Видео - КОСТА РИКА - натисни ТУК

 

 • Ден 1: София - Истанбул

  Полет в 21:15 часа от София с Turkish airlines и кацане в Истанбул  в 23:40 часа. 

 • Ден 2: Истанбул - Панама сити - Сан Хосе

  Излитане в 08:25 часа, пристигане в Панама сити в 17:10 часа. Излитане от Панама сити за  столицата на Коста Рика Сан Хосе  в 18:40 часа и кацане в 18:47 часа местно време. Часова разлика между България и Коста Рика – минус 8 часа. Трансфер и настаняване в хотел "Hilton Garden" 4* или подобен. Нощувка.

 • Ден 3: Сан Хосе - вулканите Поас и Аренал - горещите извори Табакон

  Закуска. Посещение на плантация, където се отглежда най-хубавото костариканско кафе. Ще се запознаете с процеса на бране, обработка и печене на кафето.

  Посещение на "Volcan Poas", един от най-известните национални паркове в Коста Рика. От върха на високия 2704 метра вулкан с диаметър на кратера 1,5 км, се открива невероятна панорамна гледка. Казват, че при ясно време погледът стига от Карибско море чак до Тихия океан!

  Въпреки че периодично изригва стълбове пара и газ, посещението на вулкана  е напълно безопасно. До кратера води реконструиран път. Вулканът е заобиколен от тропическа гора – вековни дървета, и много видове орхидеи.

  Отпътуване за района на Аренал – активен вулкан, който периодично изхвърля пепел и лава. След обяд посещение на горещите извори на Табакон, където ще можете да се насладите на обграждащата Ви растителност и множеството топли водопади.

  Настаняване в хотел “Tabacon Thermal Resort & Spa” 5* или подобен. Нощувка.

 • Ден 4: Вулкан Аренал - Canopy tour - екстремно изпитание

  Закуска. Посещение на вулкана Аренал – разходка по югозападния му склон, по пътеката Los Tucanes, през потоци от застинала лава. Разходката трае около 2 часа и половина.  След обяд Canopy Tour – може би най-популярната приключенска атракция в Коста Рика. Любителите на това екстремно забавление се придвижват по "въздушни коридори" от въжени мостове на нивото на короната на дърветата. Така от височина между 20-30 метра може да се наблюдава растителния свят и някои от характерните за тези тропически гори животни – от ленивеца до ревящите маймуни.

  Нощувка в хотел  “Tabacon Thermal Resort & Spa” 5*.

 • Ден 5: Вулкан Аренал - Монтеверде - изкачване на водопада "Ла Фортуна"

  Закуска. Отпътуване за Монтеверде – една от най-красивите защитени природни области в Коста Рика, с характерна растителност от дребни храсти юнга. Спускане до водопада „Ла Фортуна – една от природните  забележителности на региона. Той е разположен в основата на спящия вулкан Чато, на около 5 км от град Ла Фортун. Захранва се от реката Аренал и  водата му се спуска от близо 75 метра височина. До водопада се стига по стълби, издълбани в скалата, но за по-трудноподвижните туристи има специално оборудвана наблюдателна площадка. Желаещите може да се изкъпят в лагуната под водопада. Настанаяване в хотел "El Establo" 3* или подобен. Нощувка.

 • Ден 6: Монтеверде - разходка с лодка по река Тарколес - Мануел Антонио

  Закуска. Рано сутринта се отправяте към резервата Монтеверде. Пътешествието ще ви отведе до водопада Viento Fresco или Свеж вятър, където ще усетите хубостта и силата на природата. След час разходка по живописната пътека с гледка към залива Никоя и възможност да поплувате в кристалните води на водопада, може да се върнете до началната точка на обиколката на кон.

  Отпътуване за Пунтаренас и брега на река Рио Гранде де Торколес. В следващите два часа ще плавате с лодка из тази река, по време на което ще наблюдавате цяла палитра от местния животински свят. Тук се срещат огромните американски крокодили, достигащи до 4 метра дължина, много видове игуани, над 50 вида птици, сред които знаменитите папагали Ара.

  Отпътуване за националния парк Мануел Антонио, един от най-известните паркове в Коста Рика, чиито брегове на Тихия океан са оградени от плажове с чист бял пясък – идеално място за плуване и риболов. Настаняване в хотел "Parador Resort & Spa" 4*. Нощувка.

 • Ден 7: Мануел Антонио

  Закуска. Посещение на националния парк, разположен на територията на тропическа джунгла. В него се наблюдават вековни дървесни видове, коралови рифове в зоната на плажа, 109 вида бозайници и 184 вида птици. Завръщане в хотела. Нощувка в хотел "Parador Resort & Spa" 4*. Нощувка.

 • Ден 8: Мануел Антонио

  Закуска. Свободен ден за плаж и почивка. Нощувка в хотел "Parador Resort & Spa" 4*

 • Ден 9: Мануел Антонио - Сан Хосе

  Закуска. Отпътуване за Сан Хосе. Ще започнем с панорамна обиколка на столицата на Коста Рика. Акцентите: паркът "La sabona Metropolitan", Музеят на съвременното изкуство на Коста Рика, Националната спортна зала,  жилищния район "Rohrmoser". Ще продължим обиколката с посещение на Националния театър, а след това и с източната част на града - Площада на демокрацията и Националния музей, сградата на съда, квартала "Los Yoses", San Pedro мол, фонтана "Испания" и кампуса Rodrigo Facio към университета на Коста Рика. Настаняване в хотел "Aurola Holiday Inn" 4* или подобен в Сан Хосе. Нощувка.

 • Ден 10: Сан Хосе - Панама сити

  Закуска. Трансфер до летището за полет до Панама. Пристигане в Панама. Настаняване в хотел "Tryp Panama" 4* или подобен. Нощувка.

 • Ден 11: Панама сити

  Закуска. Панорамна обиколка на Панама сити с посещение на старата част на града и Панамския канал. Рано сутринта отпътуване за Туристическия посетителски център "Miraflores Lock". Центърът за посетители на Мирафлорес е разположен от източната страна на шлюзовете и позволява на посетителя да наблюдава преминаващите плавателни съдове на разстояние само от няколко метра и да научите от първа ръка за различните операции на Панамския канал, историята на неговото изграждане, участието му на световните пазари и значението на неговия вододел.

  След посещението ни на Панамския канал, ще посетим старата част на Панамна, по този начин ще имате възможност да оцените контраста между съвременния град Панама и колониалния такъв. Посещение на църквата Сан Хосе, където ще открием Златния олтар, един от малкото оцелели от колониалния период, след разрушенията и ограбването, направен от сър Хенри Морган през 1576 г. Следва посещение на Plaza de France (френския площад), където ще видите паметник в чест на френските пионери като Фердинанд Де Лесепс и други. Посещение на сградата в неокласически стил на  Народния театър (наскоро преустроен), сградата на правителството и Министерството на правосъдието. Ще можем да разгледаме и  бароковия стил на старите църкви в района, като църквата Сан Франциско де Асис, църквата Санто Доминго и катедралата Метрополитън. Нощувка в хотел "Tryp Panama" 4* или подобен. Нощувка.

  По желание: Вечеря в традиционен фолклорен ресторант в Панама.

 • Ден 12: Панама сити - Истанбул - София

  Закуска. Трансфер до летището в Панама за полет до Истанбул в 18:40 часа.

 • Ден 13: Истанбул - София

  Пристигане на летището в Истанбул в 15:00 часа местно време. Излитане от Истанбул за София в 20:10 часа. Кацане на летището в София в 20:25 часа.

06.02.2022 - 18.02.2022
 • Стандартна цена за отпътуване от София: 3114 евро/6090 лв.

Цената включва летищни такси.

Препоръчваме закупуването на ПАКЕТ СИГУРНОСТ, който включва застраховка „Отмяна на пътуване”. При нея застрахователят покрива възникналите разходи за анулиране на пътуването включително и заради ситуации  с COVID-19. Пълните условия на застраховката и нейното покритие можете да намерите ТУК

Цена включва:

 • Самолетен билет София – Истанбул – Панама сити -  Сан Хосе – Панама - Истанбул  – София (цената подлежи на препотвърждение към момента на резервация);
 • Всички трансфери по маршрута;
 • 2 нощувки със закуски в хотел "Tabacon Thermal Resort & Spa" 5* или подобен в Аренал;
 • 1 нощувка със закуска в хотел "El Establo" 3* или подобен в Монтеверде;
 • 3 нощувки със закуски в хотел "Parador Resort & Spa" 4* или подобен в Мануел Антонио;
 • 1 нощувка със закуска в хотел "Aurola Holiday Inn" 4* или подобен в Сан Хосе;
 • 2 нощувки със закуски в хотел "Tryp Panama" 4* или подобен в Панама;
 • Рускоговорящ екскурзовод по маршрута;
 • Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” включваща COVID–19 защита с покритие до 50 000 евро за лица до 65 г. Пълните условия на застраховките можете да намерите ТУК;
 • Асистанс на място от приемащата агенция.

 


Цената не включва:

 • Лични разходи;
 • Допълнителни услуги;
 • Доплащане за медицинска застраховка за лица над 66 години – 18 лева.
 • Доплащане за "Пакет Сигурност" включващ застраховка "Отмяна на пътуването" - 360 лв.

УСЛОВИЯ

 • Минимален брой участници: 10
 • Условия за записване:
  Депозит: 50% от пакетната цена;
  Доплащане до 60 дни преди отпътуване.

  В случай на отказ от пътуване и прекратяване на договора от Туриста, Туроператорът възстановява платената сума за туристическите услуги, като удържа стойността на издадения на Туриста самолетен билет, и допълнително следните такси и неустойки:

  - при отказ от пътуване на Туриста до 3 календарни дни от сключването на договора – такса за административни разходи на туроператора в размер на 100 лв. на турист;
  - при отказ от пътуване на Туриста след 4 календарни дни от датата на сключване на договора до 60 дни преди началната дата на изпълнение на туристическите услуги – неустойка в размер на внесения депозит.
  - при отказ от пътуване на Туриста от 59 дни до началната дата на изпълнение на туристическите услуги неустойката е в размер на 100% от платената обща цена.
 • Паспортен и визов режим за граждани на България, пътуващи по програмата: международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на излизане от последната дестинация.
 • COVID-19: Виж актуалните изисквания тук.
 • Допълнителни условия:
  Цената на пътуването е калкулирана при цена на самолетен билет на стойност 850 евро с включени летищни такси към 22.11.2021 г. При промяна в цената на самолетния билет агенцията си запазва правото за промяна цената на туристическия пакет в съответната посока.

  Цената на екскурзията е определена при следния валутен курс: 1 USD = 1,75 лв. При промяна на валутния курс с над 5 % агенцията си запазва правото да промени в съответната посока цената на екскурзията.

  Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите и часовете им на провеждане.
 • Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено родителско разрешение
Застраховките "Помощ при пътуване в чужбина" и "Отмяна на пътуване" се сключват със ЗД "Евроинс".

Фирмата-организатор е сключила застраховка “Отговорност на Туроператора” със „ЗД ЕВРОИНС АД”, София, Застрахователна полица № 03700100003592.

Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата.

Изпрати запитване
Не намерихте това, което търсите? Опитайте нашата Tailor Made програма и създайте вашето желано пътуване!
Или просто се свържете с нас посредством контактите долу на страницата!