English version

Райският Мавриций с полет от Варна и София

Цена от: 2556 евро/4999 лв. с вкл. лет. такси

Последно видяни

При въпроси не се колебайте да се свържете с нас

Офис СОФИЯ: РАБ. ВРЕМЕ: 09-18 ч., пон.-петък СОФИЯ, 1618, бул. "Братя Бъкстон", бл. 208; Телeфон: 02 /955 9237, 955 5433; E-mail: booking@boiana-mg.bg

Офис ВАРНА: РАБ. ВРЕМЕ: 09-18 ч., пон.-петък ВАРНА, 9000, ул. "Любен Каравелов" 52; Телефон: 052 648 288, 0894 664 199, 0893 643 908; E-mail: booking@boiana-mg.bg

Авторска програма на Бояна-МГ
Райският Мавриций с полет от Варна и София
Екзотични пътешествия

Държави: Мавриций

Времетраене: 10 дни/7 нощувки

04.12.2023 - 14.12.2023
 • Стандартна цена за отпътуване от София: 2556 евро/4999 лв.
 • Стандартна цена за отпътуване от Варна: 2556 евро/4999 лв.

Цената включва летищни такси.

Ако разгърнем класацията на топ дестинациите за туризъм в света, несъмнено на остров Мавриций мястото е точно там. Сравняват го с такива екзотични перли като Бали, Бахамите, Хавай. Подчертавайки красотата на острова, повечето туристически пътеводители не пропускат да цитират американския писател Марк Твен, възхитен от това неземно кътче: ”Бог е създал Мавриций, а после – Рая, по негов образ и подобие”. Мавриций се намира в центъра на Индийския океан, на около 900 км от Мадагаскар. Островът е с типичен вулканичен произход, датиран преди милиони години. И това се вижда на всяка крачка. Климатът му е тропически, а крайбрежието му е опасано със златисти плажове, малки заливи и тюркоазени лагуни, охранявани от коралови рифове, благодарение на които до острова нямат достъп акули, други морски хищници и опасни морски течения. Мавриций е покрит с пищна зелена растителност. И сега най-големият източник на приходи за острова е захарната тръстика, от която се произвежда захар и ром, за който казват, че е по-добър от кубинския. Столетия наред пък захарта е била едва ли не официална валута на Мавриций! Днешната му фауна се състои предимно от видове, пренесени от заселниците. За съжаление легендарната за острова нелетяща птица додо – символ на страната, е изчезнала още през 17 век и днес може да се види само като сувенир. Тя е изобразена и на държавния герб на Мавриций, одобрен лично от ангийския крал Едуард VII в началото на миналия век. Мавриций извоюва своята независимост от Британската общност през 1968годиа. В наши дни икономиката на острова се определя като най-конкурентноспособната в Африка! А населението се радва на най-високия жизнен стандарт сред страните на Черния континент. Пътешествието ни до остров Мавриций организираме от София и Варна с полет на Турските авиолинии.

Защо да изберем това пътуване

  Удобни връзки през Истанбул с полети от София и Варна с минимален престой в турския град с една от най-добрите авиокомпании в света – Turkish airlines. Водач-преводач. Разнообразни ексурзии, с които да опознаете „райския остров“ с превод на български език . Пътуването е предвидено да се осъществи в най-подходящия сезон, извън от мусонния период. Групата е настанена в хотел 4* на брега на морето, с висока оценка, с включени закуски и вечери в курорта Флик енд Флак, чието разположение спестява време при организацията на екскурзиите

 • Ден 1: 04.12.2023 ВАРНА/ СОФИЯ – ИСТАНБУЛ

  За клиентите от Варна – полет от Варна в 21:35 и кацане в Истанбул в 23:35.

  За клиентите от София - полет от София в 21:30 и пристигане в турския мегаполис в 23:55.

 • Ден 2: 05.12.2023 ИСТАНБУЛ - МАВРИЦИЙ

  Двете групи летят от Истанбул за Мавриций в 02:20. Кацане на острова в 13:15. Трансфер от летището и настаняване в хотел  Sands Suites resort & SPA Mauritius 4* https://www.sands.mu/en/. Хотелът е разположен на брега на морето, в курорта Флик енд Флак, в западната част на острова. Вечеря и нощувка.

 • Ден 3: 06.12.2023 „ЧАРОВНИЯТ СЕВЕР” – ПОРТ ЛУИ – БОТАНИЧЕСКАТА ГРАДИНА ПАМПЛЕМУС – ШАТО ДЬО ЛАБУРДОНЕ

  Закуска.  Свободно време за плаж и релакс или по желание срещу допълнително заплащане екскурзия „ЧАРОВНИЯТ СЕВЕР”. Ще започнем с посещение на столицата Порт Луи. Тя е основана през 1721 година като морска база на французите от тогавашния губернатор Мей Лабурдоне и е кръстена на името на френския крал Луи XV. Под неговото ръководство градът се превръща в процъфтяваща колония, на чието пристанище акостирали кораби от цял свят. Днес Порт Луи е деловият и административен център на острова, запазил колониалния си облик, с добре съхранени исторически сгради и религиозни храмове, каквито ще видим по време на панорамната обиколка на града, с активно действащо пристанище и колоритен местен пазар. Ще видим и издигащата се на хълм с изглед към града крепост Аделаида, наречена още Цитаделата, построена от британците през 30-те години на  XIX век за защита на пристанището от вражески нападения. Днес Цитаделата е превърната в място за културни събития и шоу спектакли с гостуващи артисти от цял свят. Ще спрем на известната крайбрежна променада Caudan Waterfront с многобройни магазини и ресторанти. И естествено на централния пазар, който е жива картина на бита  и търговията в Мавриций.

  След сити тура на Порт Луи се отправяме към известната и зад пределите на острова ботаническа градина Памплемус с великолепната й колекция от екзотични цветя и растения, сред които се открояват гигантските водни лилии и палмите от вида талипо. След това ще навлезем в имението Шато дьо Лабурдоне, част от колониалното наследство на Мавриций.  Днес това е очарователна градина с голяма колекция от овощни растения, от чиито плодове е организирано производство на сокове, конфитюри и други лакомства. 

  Завръщане в хотела. Вечеря и нощувка.

 • Ден 4: 07.12.2023 ”ЗЕМЯТА НА СЕДЕМТЕ ЦВЯТА” – ВУЛКАНИЧНИЯ КРАТЕР TROU AUX CERFS – СВЕЩЕНОТО ЕЗЕРО – ШАМАРЕЛ – ЗЕМЯТА НА СЕДЕМТЕ ЦВЯТА – ДЕГУСТАЦИЯ В ШАМАРЕЛ

  Закуска.Свободно време за плаж и релакс или  по желание срещу допълнително заплащане екскурзия ”ЗЕМЯТА НА СЕДЕМТЕ ЦВЯТА”. Това е уникален природен феномен, но преди да стигнем до него ще надникнем в кратера на отдавна застинал вулкан в района Trou aux Cerfs, ще видим огромната хиндуистка статуя на бога Шива – да не забравяме, че мнозинството от жителите на Мавриций са с индийски произход, ще спрем пред гърлото на Черната река. Накрая ще пристигнем близо до селището Шамарел, известно с едноименния живописен водопад и с пясъчните дюни, покрити с необикновен разноцветен „килим”. Наричат ги „Земята на седемте цвята”, защото тук природата, като някой неземен художник, е „изтъкала” пъстра смесица от пясъци в кафяви, зелени, сини, жълти, червени, виолетови и пурпурни краски!

  Това забележително чудо на природата е открито случайно през миналия век след продължителни проливни дъждове. След като те отмили горния слой на почвата, се показало цветното съкровище. Има различни тълкувания за появата на този феномен, свързани с разни химически процеси, но по-интересното е, че цветовете на пясъците никога не се смесват! Дори когато се продават като сувенир в бурканче!

  Шамарел привлича туристите и с още нещо: фабриката за производство на ром от захарна тръстика.В Мавриций има 17 фабрики, които дневно произвеждат около 600 хиляди тона захар. Един от най-интересните видове захар е т.нар. мусковадо. Това е нерафинирана тръстикова кафява захар, в която меласата не се премахва. Основното й приложение е в сладкарството, и особено в производството на ром. Първи холандците започват производството на ром. Днес тази наистина конвертируема за острова напитка се извлича в около десетина дестилерии. Предлагат се различни марки със съответните видови особености. Но един от най-добрите видове ром е този, произведен в Шамарел, и е чудесен подарък за близки и приятели. Ще се уверим това по време на дегустацията, включена в програмата за този ден.

  Завръщане в хотела. Вечеря и нощувка.

 • Ден 5: 08.12.2023 ПЪТЯТ НА ЧАЯ И СЕДЕМТЕ КАСКАДИ

  Свободно време за плаж и релакс или по желание срещу допълнително заплащане екскурзии ПЪТЯТ НА ЧАЯ И СЕДЕМТЕ КАСКАДИ.

  Освен захарната тръстика, в Мавриций е разпространен и още един стойностен селскостопански продукт – маврицийският чай. Чаят е традиционна напитка на острова и за да научим повече за този местен продукт ще посетим плантацията и чаената фабрика Bois Cheri. Към фабриката има музей, където е представена цялата многолетна история на това производство.
  Чаят навлиза в Мавриций още през 1765 година, когато един френски свещеник – Рене Франсоа Галоа, донася от Китай първите чаени растения. Първата плантация на Bois Cheri обаче се появява през 1892 година. В музея може да се видят някои основни машини за преработката на чаените растения, първата машина за пакетиране на готовата продукция и др. А край живописно езеро е разположена чаена плантация и чайната къща с дегустационна зала, където може да се опитат около десетина вида чай, също чудесен подарък от Мавриций.

  Ваниловият чай е една от най-известните напитки на острова. Приготвя се от черен и цейлонски чай, доставен от Шри Ланка, има аромат на ванилия. Но като най-търсена се оказва чаената комбинация от ванилия и кокос. Зеленият чай пък се приготвя от връхчетата на чаените храсти, черният – от средния пояс на растението, а червеният се добива от най-ниската му част.

  Завръщане в хотела. След обяд свободно време за плаж и релакс или по желание срещу допълнително заплащане екскурзия до Седемте каскади – името, с което е известен един от най-живописните водопади на остров Мавриций – водопадът Тамарин. Това е и една от популярните атракции в югозападната част на острова. Разположен близо до малкото селище Хенриета, каньонът на водопада е забележителен с многото каскади, дълбоки езера и тучна растителост, от тук тръгват и маршрути за любителите на приключения и силен адреналин.

  Вечеря и нощувка.

 • Ден 6: 09.12.2023 АФРИКАНСКО САФАРИ В ПРИРОДЕН ПАРК КАСЕЛА

  Закуска. Свободно време за плаж и релакс или по желание срещу допълнително заплащане екскурзия „АФРИКАНСКО САФАРИ В ПРИРОДЕН ПАРК КАСЕЛА”.

  Този парк, всъщност огромна зоологическа градина, е една от най-популярните туристически атракции в Мавриций. Разположена на площ от 350 хектара, разделена на пет основни зони,тя е дом на изключително разнообразен животински свят. Тук живеят над 140 вида птици, сред които ендемичният мавритански розов гълъб. Цяло съзвездие от бозайници начело с големите котки: лъвове, тигри, гепарди и др. са част от обитателите на парка. Да добавим и гигантските костенурки, жирафи, зебри, щрауси, черни носорози, антилопи, маймуни, хипопотами-пигмеи, камили, лами и пр. Африканско сафари е сюжетът на разходката ни из парка с открит автобус, нашарен като зебра, което дава възможност за почти непосредствен контакт от безопасно разстояние с голяма част от животните. Нещо повече: срещу допълнително заплащане смелчаците може да се запишат за едночасова разходка в компанията на...лъвове, хранене на жирафи, спускане със зиплайн /въжен тролей/ и др. За финал може да се пуснете с колички на релси по трасето на атракционна железница- много приятно и безопасно забавление.

  Завръщане в хотела. Вечеря и нощувка.

 • Ден 7: 10.12.2023 МОРСКО САФАРИ С КАТАМАРАН ДО L’ ILЕ AUX CERFS

  Закуска.

  Свободно време за плаж и релакс или по желание срещу допълнително заплащане екскурзия МОРСКО САФАРИ С КАТАМАРАН ДО L’ ILЕ AUX CERFS.

  Една от най-хубавите атракции за туристите в Мавриций, която разкрива цялата неземна красота на този остров в сърцето на Индийския океан. Това е среща с уникални пейзажи, каквито сме свикнали да виждаме в рекламите на най-екзотичните курорти в света. Круизът е на катамаран и започва от пристана Point Gerome, движейки се покрай източния бряг на Мавриций.

  Първата забележителност е живописният водопад Grande Rivier South East, до който ще стигнем чрез трансфер от устието на реката. След това катамаранът ще ни отведе до тюркоазените води на прозрачна лагуна и който желае може с шнорхел и маска да се потопи в необятния подводен свят на океана, а другите просто да се порадват на слънчева баня на борда на катамарана.

  След това запомнящо се преживяване ще се насочим една от перлите на маврицийското крайбрежие – приказният L’Ile aux Cerfs (Островът на елените) с неговия легендарен плаж. По път, докато стигнем острова, екипажът на катамарана ще приготви за обяд на плажа апетитно барбекю с морски дарове. Към вкусната храна домакините ще поднесат вино и мавритански ром, без ограничение! След обяда ще имаме свободно време за плаж, шопинг и почивка.

  Завръщане в Point Gerome и отпътуване за хотела. Вечеря и нощувка.

 • Ден 8: 11.12.2023 „ПОДВОДНИЯ ВОДОПАД”

  Закуска. По желание, срещу доплащане - предстои уникална атракция - 15 – минутен полет с хидроплан над „ПОДВОДНИЯ ВОДОПАД”. Това е красива оптична измама, която се дължи на свободно движещите се пясъчни наноси, променящи цвета на водата и създаващи лъжливата представа за нахлуване на океана в гигантски водопад. Гледката е изумителна, но най-вече ако се наблюдава от въздуха на борда на херикоптер.

  Завръщане в хотела. Вечеря и нощувка.

 • Ден 9: 12.12.2023 МАВРИЦИЙ - ИСТАНБУЛ

  Закуска. Свободно време. Трансфер до летището и полет за Истанбул в 20:05.

   

 • Ден 10: 13.12.2023 ИСТАНБУЛ – ВАРНА/ СОФИЯ

  Кацане в Истанбул в 05:00.

  За клиенти от Варна - полет за Варна в 07:40 и пристигане в морската ни столица в 08:40.

  За клиенти от София - отпътуване от Истанбул за София в 07:25 и кацане в 08:35.

04.12.2023 - 14.12.2023
 • Стандартна цена за отпътуване от София: 2556 евро/4999 лв.
 • Стандартна цена за отпътуване от Варна: 2556 евро/4999 лв.

Цената включва летищни такси.

Пакетната цена включва:

 • Самолетен билет Варна/София – Истанбул - Мавриций – Истанбул – Варна/ София с редовен полет на авиокомпания Turkish Airlines с включени летищни такси
 • Багаж 23 кг + 10 кг ръчен
 • Трансфер летище – хотел – летище
 • 7 нощувки със закуски и вечери в хотел Sands Suites Resort & Spa 4* https://www.sands.mu/en/ или подобен
 • Водач – преводач на български език от фирмата - организатор
 • Медицинска застраховка с лимит на отговорност 10 000 евро за лица 0-64 г. и с включено покритие на КОВИД -19

Пакетната цена не включва:

 • Допълнителни екскурзии – заявяват се и заплащат в България, месец преди отпътуване
 • Бакшиши
 • Неупоменати в програмата услуги: хранене, лични разходи за телефонни разговори, градски транспорт, мини-бар и др.

УСЛОВИЯ

 • Минимален брой участници: 20
 • Условия за записване:
  - Депозит 50% от сумата
  - Доплащане до 100% - 30 дни преди отпътуване
 • Паспортен и визов режим за граждани на България, пътуващи по програмата: международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на излизане от последната дестинация.
 • Допълнителни условия:
  Срокове за анулация:
  - при отказ от пътуване от Туриста след изтичането на 3 календарни дни от сключването на договора до 30 календарни дни преди датата на тръгване – неустойка в размер на депозита.
  - при отказ от пътуване от Туриста от 30 дни до началната дата на изпълнение на туристическите услуги неустойката е в размер на 100% от платената обща цена.
 • Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено родителско разрешение

Допълнителни екскурзии

+ „ЧАРОВНИЯТ СЕВЕР” – ПОРТ ЛУИ – БОТАНИЧЕСКАТА ГРАДИНА ПАМПЛЕМУС – ШАТО ДЬО ЛАБУРДОНЕ

включва транспорт, екскурзоводско обслужване с превод на бълграски език, обяд с 3 степенно меню, входни билети

Минимален брой участници: 10

Цена: 174 лв.

Записва се в България, месец преди датата на отпътуване

Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите по време програмата

+ ”ЗЕМЯТА НА СЕДЕМТЕ ЦВЯТА” – ВУЛКАНИЧНИЯ КРАТЕР TROU AUX CERFS – СВЕЩЕНОТО ЕЗЕРО – ШАМАРЕЛ – ЗЕМЯТА НА СЕДЕМТЕ ЦВЯТА – ДЕГУСТАЦИЯ В ШАМАРЕЛ

включва транспорт, екскурзоводско обслужване с превод на бълграски език, обяд с 3 степенно меню, входни билети

Минимален брой участници: 10

Цена: 194 лв.

Записва се в България, месец преди датата на отпътуване

Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите по време програмата

+ АФРИКАНСКО САФАРИ В ПРИРОДЕН ПАРК КАСЕЛА

включва транспорт до парка, вход в парка и забележителностите му, 30 мин сафари

Минимален брой участници: 4

Цена: 155 лв.

Записва се в България, месец преди датата на отпътуване

Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите по време програмата

+ МОРСКО САФАРИ С КАТАМАРАН ДО L’ ILЕ AUX CERFS

включва транспорт до пристанището, обяд на борда, селекция от алкохолни и безалкохолни напитки

Цена: 194 лв.

Записва се в България, месец преди датата на отпътуване

Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите по време програмата

+ „СЕДЕМТЕ КАСКАДИ”

включва транспорт и опитен водач по време на трекинга

Минимален брой участници: 4

Цена: 166 лв.

Записва се в България, месец преди датата на отпътуване

Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите по време програмата

+ „ПОДВОДНИЯ ВОДОПАД”

включва транспорт и 15 минутен полет с хидроплан

Минимален брой участници: 2

Цена: 428 лв.

Записва се в България, месец преди датата на отпътуване

Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите по време програмата

+ ПЪТЯТ НА ЧАЯ

Включва транспорт, посещение на фабриката, дегустация на чай и обяд.

Минимален брой участници: 4

Цена: 233 лв.

Записва се в България, месец преди датата на отпътуване

Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите по време програмата

Застраховките "Помощ при пътуване в чужбина" и "Отмяна на пътуване" се сключват със ЗД "Евроинс".

Фирмата-организатор е сключила застраховка “Отговорност на Туроператора” със ЗД „ЛЕВ ИНС” АД, София, Застрахователна полица № 13052310000022.

Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата.

Фото галерия

Още снимки
Изпрати запитване
Не намерихте това, което търсите? Опитайте нашата Tailor Made програма и създайте вашето желано пътуване!
Или просто се свържете с нас посредством контактите долу на страницата!