English version

Почивка в Занзибар

Цена от: 2220 евро/4342 лв. с вкл. лет. такси

Последно видяни

При въпроси не се колебайте да се свържете с нас

Офис СОФИЯ: РАБ. ВРЕМЕ: 09-18 ч., пон.-петък СОФИЯ, 1618, бул. "Братя Бъкстон", бл. 208; Телeфон: 02 /955 9237, 955 5433; E-mail: booking@boiana-mg.bg

Офис ВАРНА: РАБ. ВРЕМЕ: 09-18 ч., пон.-петък ВАРНА, 9000, ул. "Любен Каравелов" 52; Телефон: 052 648 288, 0894 664 199, 0893 643 908; E-mail: booking@boiana-mg.bg

Авторска програма на Бояна-МГ
Почивка в Занзибар
за 11 дни/ 10 нощувки, индивидуално пътуване. Всеки ден през месеците октомври 2022 - март 2023 г.
Екзотични пътешествия

Държави: Занзибар, Танзания

Маршрут: София/Варна – Занзибар – София/Варна

Времетраене: 11 дни/10 нощувки

Занзибар е само на 30 - минутен полет от столицата на Танзания – Дар ес Салам. Векове наред този африкански остров е имал мрачната слава на един от най-големите пазари на роби в света. Тази епоха отдавна е останала в историята за сметка на далеч по-привлекателния имидж на Занзибар като остров на подправките, а днес и като оазис за ваканция с романтичен привкус. Карамфилът, индийското орехче, канелата са само част от букета аромати, които правят от работата в кухнята вълшебства. Тях ще намерите на всеки местен пазар в Занзибар. А белоснежните пясъчни плажове, изумрудените води на Индийския океан, луксозните хотели със световен стандарт, миксът от култури и в архитектурата , и в храната, накрая и приятелски настроеното население са факторът, който и сега, в тези кризисни времена, продължава да привлича интереса на туристи от целия свят. За тях вратите на острова са отворени и за лежерна, и за активна почивка.

 

Днес островът се прехранва предимно от туризъм, селско стопанство и риболов, но бедността е голяма - хората там живеят скромно, лишени от много блага на съвременната цивилизация. Но приемат съдбата си такава, каквато е, и въпреки несгодите усмивките не слизат от лицата им. Както и неизменното Hakuna Matata / Няма проблем/ на местния език суахили. Жителите на Занзибар са дружелюбни и открити, отнасят се към туристите си с уважение. На всяка крачка ще чуеш поздрава Jambo !/ Здравей/, дори се стараят да научат и по нещо от езика на своите гости. Нека и ние ги приемем така, нека открием сърцата си за тях и сложим в багажа си от България едно малко подаръче. Когато пристигнете в Занзибар и прекарате няколко дни сред това райско кътче на Земята, сами ще намерите на кого да го поднесете с усмивка.

Защо да изберете тази програма?

 • Докато в България е зима, в Занзибар е топло. Средната температура на въздуха в периода януари – март варира от 28 до 32 градуса, на морската вода достига до 28 градуса.
 • За пътуването предлагаме удобни международни полети с реномирана авиокомпания.
 • Имате възможност за избор на реномирани хотели от световноизвестни вериги с най-добро съотношение между цена и качество.
 • Фиксирали сме няколко дати, но периодът на пътуването може да бъде съобразен с желанието на клиента. Пътуването е от София, но при желание програмата може да се прекалкулира с полет от Варна.

 

 Вижте още полезна информация в страницата за дестинация Занзибар.

Научете още за тази дестинация от пътеписа "Феноменът Занзибар"от Асен Бояджиев в блога на Бояна-МГ.

 • Ден 1: София – Истанбул

  Отпътуване от летище София терминал 2 в 16:00 часа с редовен полет на “Turkish airlines” до Истанбул. Пристигане на летището в Истанбул в 18:25 часа.

 • Ден 2: Истанбул – Занзибар

  Отпътуване от Истанбул за Занзибар в 19:25 часа с редовен поле на “Turkish airlines". Кацане на летището в Занзибар в 04:30 часа местно време. Трансфер до избрания от Вас хотел. Настаняване. Нощувка.

 • Ден 3: Занзибар - Каменният град

  Закуска.  Свободно време за плаж и почивка или по желание допълнителна екскурзия: Полудневна екскурзия до Stone Town – насладете се на тура в старата част на град Занзибар, разположен на остров Унгуджа (Занзибар). Каменият град е от голямо историческо и културно значение за Източна Африка. Архитектурата му, датира най-вече от XIX век и представлява уникална смесица от местната култура суахили и елементи от мавританската, арабската, персийската, индийската и европейската култура. По тази причина през 2000 г. той е включен в списъка на Световното наследство на ЮНЕСКО. Ще се разходим през пазара Darajani, ще посетим Катедралата в старата част на града и известните „Къщата на робите” и “Къщата на чудесата”, която е била част от старите султански дворци, а днес в нея се помещава музей. След разходката ще имате свободно време за да може да посетите местните магазни, а цялата туристическа програма ще приключи на тераса на „Африканската къща”, от където се открива гледка към едни от най-красивите залези на Занзибар. Нощувка.

 • Ден 4: Занзибар - Свободно време

   Закуска.  Свободно време за плаж и почивка.  Нощувка.

 • Ден 5: Занзибар - Сред букета от подправки

  Закуска. Свободно време за плаж и почивка или по желание допълнителна екскурзия: Полудневна екскурзия „Тур на подправките” –  Веднага след като пристигнете в Занзибар, ще забележите фин аромат във въздуха. Това е ароматът на подправките, които мореплавателите още от древността са усещали преди да достигнат до бреговете на острова. Занзибар е наричан „Островът на подправките”, тъй като той е сред най-големите производители на индийско орехче, мускатово орехче, канела, карамфил и пипер и до днес. Една незабравима разходка ще Ви отведе в местна плантация за подправки, където ще можете да се запознаете и да пробвате различните подправки като канела, карамфил, ванилия и индийско орехче. Всички тези продукти ще имате възможност и да закупите директно от хората, които ги отглеждат и обработват. Нощувка.

 • Ден 6: Занзибар - Свободно време

  Закуска.  Свободно време за плаж и почивка.  Нощувка.

 • Ден 7: Занзибар - Островът на затвора

  Закуска. Свободно време за плаж и почивка или по желание допълнителна екскурзия: Полудневна екскурзия „Островът на затвора” – С лодка ще посетите един от най-известните острови в Занзибар. Добре познат е със своите гигантски сейшелски костенурки, които през 1919 г. са подарени от британския губернатор на Сейшелските острови на султана на Занзибар. Тогава са изпратени четири костенурки на възраст около 20 – 30 години. Явно климатът на острова им се е харесал толкова много, че днес можете да срещнете костенурки на по 150 години, тежащи 200 кг! Ще имате възможност не само да ги наблюдавате, но дори и да ги храните. Може да посетите и руините на стария затвор, в него са били изпращани бунтовници, осмелили се да се надигнат срещу султанската власт, които почти веднага били продавани в робство. Когато става британска колония, затворническият остров се превръща в карантинна спирка при съмнения за жълта треска за района на цяла Източна Африка. Част от построения стационар днес е превърнат в бутиков хотел, във който, за да се настаниш се чака с месеци наред. Нощувка.

 • Ден 8: Занзибар - Национален парк "Йозани"

  Закуска. Свободно време за плаж и почивка или по желание допълнителна екскурзия: Полудневна екскурзия до национален парк „Йозани”. По време на обиколката ще ви придружава рейнджър от парка. Разходката из дивата природа ще ви разкрие как тя се е развивала изолирано от континента. Едно от доказателствата за това са червените маймуни колобуси, които се срещат само тук в Занзибар, заедно с други ендемични животински и растителни видове. Евкалиптовите, махагонови дървета и мангровите гори, из които ще се движим в парка, са основно местообитание на местните птици и животни. Нощувка.

 • Ден 9: Занзибар

  Закуска.  Свободно време за плаж и почивка.  Нощувка.

 • Ден 10: Занзибар

  Закуска.  Свободно време за плаж и почивка.  Нощувка.

 • Ден 11: Занзибар - Истанбул - София

  Закуска. Освобождаване на стаите.Трансфер до летището за полет до Истанбул в 05:30 часа. Кацане на летището в Истанбул в 12:50 часа. Отпътуване от Истанбул за София в 20:20 часа. Кацане на летището в София в 20:35 часа местно време.

 

Хотел Период Вид настаняване и база изхранване Цена на човек в двойна стая
Langi Langi Beach Bungalows 18.11 - 29.11.2022/           29.01 - 09.02.2023/               18.02 - 01.03.2023/               10.03 - 21.03.2021 Garden View Room/ Нощувка и закуска 2 220 евро
VOI Kiwengwa Resort 4* Comfort room/ All incluisve 3 085 евро
Bluebay Beach Resort 5* Garden Room/ Закуска и вечеря 3 299 евро
Sandies Baobab Beach Hotel 4* Swahili room / Закуска 3 242 евро
KonoKono Beach Resort 5* Garden Villa/ Закуска и вечеря 3 715 евро
Neptun Pwani Beach Resort & Spa 5* Deluxe Garden room/ All inclusive 3 932 евро

*Посочените дати са примерни като можем да предложим и други възможности за желания от Вас период! Предлагаме голямо разнообразие от хотели на о-в Занзибар. Моля свържете се с нас за повече информация, ако не виждате хотела, който сте избрали или имате специални изисквания.

Цената е на човек в двойна стая и включва:

 • Самолетен билет София – Занзибар – София на авикомпания „Turkish airlines” или друга с включени летищни такси и ръчен багаж 1 брой до 10 кг. и 1 брой чекиран багаж до 20 кг.;
 • 10 нощувки на съответната база в избрания от Вас хотел;
 • Трансфер – летище – хотел – летище;
 • Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” включваща COVID–19 защита с покритие до 10 000 евро за лица до 65 г. Пълните условия на застраховките можете да намерите ТУК!
 • Асистанс на място от приемащата агенция.;

Цената не включва:

 • Виза за Танзания – 50 евро на човек – получава се при пристигане (задължително трябва да имате валидност на паспорта минимум 6 месеца след датата на напускане на страната и празна страница за полагане на визата на летището).
 • Държавна такса инфраструктура: по 1 USD на ден на човек (заплаща се задължително на рецепция на хотела преди напускане).
 • Разходи от личен характер.
 • Допълнителни екскурзии.
 • Доплащане за медицинска застраховка за лица над 66 години;
 • Доплащане за застраховка „Отмяна на пътуване и съкращаване на пътуване с опция за удълване на пътуване и специални условия   „Ковид – 19“ – 6 % (за повече информация и детайли по офертата, моля да се обърнете към нашите офиси).

УСЛОВИЯ

 • Минимален брой участници: 2
 • Условия за записване:
  - Депозит в размер на пълната стойност на самолетните билети плюс 10% от цената на пътуването;
  - Доплащане до 100 % - 40 дни преди датата на отпътуване.

  В случай на отказ от пътуване и прекратяване на договора от Туриста, Туроператорът възстановява платената сума за туристическите услуги, като удържа стойността на издадения на Туриста самолетен билет, и допълнително следните такси и неустойки:

  - при отказ от пътуване на Туриста след изтичането на 3 календарни дни от сключването на договора до 60 календарни дни преди датата на тръгване – такса за административни разходи на туроператора в размер на 100 лв. на турист;
  - при отказ от пътуване на Туриста от 59 до 40 дни преди началната дата на изпълнение на туристическите услуги – неустойка в размер на внесения депозит.
  - при отказ от пътуване на Туриста от 39 дни до началната дата на изпълнение на туристическите услуги неустойката е в размер на 100% от платената обща цена.
 • Паспортен и визов режим за граждани на България, пътуващи по програмата: международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на излизане от последната дестинация.
 • Допълнителни условия:
  Пътуването е индивидуално и не е обвързано със срок за набиране на група.

  Цената на пътуването е калкулирана при цена на самолетен билет на стойност 1400 евро с включени летищни такси към 12.10.2022 г. При промяна в цената на самолетния билет агенцията си запазва правото за промяна цената на туристическия пакет в съответната посока.

  Цената на екскурзията е определена при следния валутен курс: 1 USD = 1,75 лв. При промяна на валутния курс с над 5 % агенцията си запазва правото да промени в съответната посока цената на екскурзията.

  Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите и часовете им на провеждане.
 • Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено родителско разрешение

Допълнителни екскурзии

+ Полудневна екскурзия до Stone Town.

Минимален брой участници: 2

Цена: 245 лв.

Записва се в България, месец преди датата на отпътуване

Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите по време програмата

+ Полудневна екскурзия „Тур на подправките”.

Минимален брой участници: 2

Цена: 263 лв.

Записва се в България, месец преди датата на отпътуване

Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите по време програмата

+ Полудневна екскурзия до „Островът на затвора”.

Минимален брой участници: 2

Цена: 287 лв.

Записва се в България, месец преди датата на отпътуване

Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите по време програмата

+ Полудневна екскурзия до национален парк „Йозани”.

Минимален брой участници: 2

Цена: 287 лв.

Записва се в България, месец преди датата на отпътуване

Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите по време програмата

+ Целодневна екскурзия с обяд и посещение на Stone Town и „Островът на затвора”.

Минимален брой участници: 2

Цена: 395 лв.

Записва се в България, месец преди датата на отпътуване

Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите по време програмата

Застраховките "Помощ при пътуване в чужбина" и "Отмяна на пътуване" се сключват със ЗД "Евроинс".

Фирмата-организатор е сключила застраховка “Отговорност на Туроператора” със ЗД „ЛЕВ ИНС” АД, София, Застрахователна полица № 13052310000022.

Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата.

Фото галерия

Още снимки
Изпрати запитване
Не намерихте това, което търсите? Опитайте нашата Tailor Made програма и създайте вашето желано пътуване!
Или просто се свържете с нас посредством контактите долу на страницата!