English version

Екскурзии в Африка

Африка е вторият по големина континент след Азия. Този така далечен, но с напредването на технологиите, и близък континент, е изстрадал много в своето развитие. Но тук е светът на дивите животни, на култури и цивилизации, които хем са близки, хем далечни една от друга.

Континентът е изпълнен с контрасти – бедно население, експлоатация на трудовите хора и заедно с това гледки и природни феномени, които смайват. Плажове и хотели, които съперничат на най-лъскавите места за настаняване в Монте Карло или Маями, а в същото време предлагат и лоджове из резерватите, където няма да липсват удобства, но ще бъдете максимално близо до природата.

Африка е достъпна както за приключенци, така и за хора, които желаят да почиват пълноценно и спокойно: например на о-в Мавриций, Сейшелските острови, Занзибар или на чистите и бели плажове по крайбрежието.

Не на последно място е фактът, че Африка (по-специално Централна и Източна) се разглежда от научната общност като мястото, откъдето произхождат хората и човекоподобните маймуни, а за това свидетелстват останки от преди около 7 милиона години! С нашата програма за Южна Африка и водопада Виктория ще имате възможност да и посетите музей, посветен точно на човешкия произход и еволюция.

Кабо Верде

  • Почивка в Кабо Верде

    10.11.2023, 08.12.2023 за 12 дни/11 нощувки, индивидуално пътуване. Всеки ден през месеците ноември 2023 г. - април 2024 г.

    Цени от: 2251 евро/4403 лв.

Мавриций

Мароко

Южна Африка

Африка

Африка е континент на контрасти - бурна история, дива природа, население, което живее по свои закони и правила. Въобще тръпка за пътешественика - любител на екзотиката и екстремните преживявания.

Защо да изберем Африка за почивка?

Африка има много какво да предложи на всеки пътешественик. От безкрайни бели плажове за незабравима почивка, през многовековна история, сафари в пустинята с възможност да се докоснеш до дивата природа и неподправени местни жители. Тъй като е заобиколена от два океана тя естествено е предпочитана и почивките са насочени към плажните курорти на островите – Занзибар, Мавриций, Сейшелите, или в континенталната част – Южна Африка, Кения, Танзания, а за българите особено предпочитани са страните в северните региони край Средиземно и Червено море – Тунис, Мароко и Египет. Много клиенти обаче харесват и обиколните екскурзии в Южна Африка, Намибия, Ботсвана, Замбия, Зимбабве – около водопада Виктория. На трето място – сафаритата, дали на лов с фотокамера или за отстрел на диви животни. Така че възможностите на Черния континент за активен туризъм са големи и достатъчно разнообразни, за да поддържат интерес в целия свят.

Какви оферти предлагаме и кои са най-актуалните места за посещаване в Африка?

Занзибар

В последните няколко месеца остров Занзибар се нарежда на челното място за най-актуално предложение сред българите. Докато пандемията от Ковид 19 върлува безпощадно в целия свят, зажаднелите за нормален живот туристи, от България и от цял свят, цяла зима пълнят курортите на острова, свободни от PCR-тестове и носене на маски. Трудно е да се устои на великолепните пясъчни плажове, тюркоазеното море, чудесните условия в хотелите, хубавото време и безгрижието.

Остров Мавриций

Остров Мавриций е не по-малко привлекателен, особено за любителите на романтична ваканция в Африка. Още когато в началото на XVI век португалците стъпват на острова на географската карта се появява ново късче от рая. Едно от най-красивите места на планетата, "кацнало" сред вълните на Индийския океан. Самият Марк Твен не крие възторга си като казва: " Раят е изкопиран от Мавриций!"

Тунис и Египет

Голям е и интересът към морски почивки в Тунис и Египет. До най-популярните курорти в страната на фараоните се организират специални полети за Великденските и септемврийските празници с възможност за екскурзии до столицата Кайро, Луксор и до един от най-старите манастири в света – православния „Св.Екатерина”. Освен перфектно организираните посещения на исторически обекти, туристите могат да се насладят и на незабравима почивка на бреговете на Червено море, където ще могат да се гмуркат сред красивите рифове.

Намибия и Ботсвана

Приключенската екскурзия в Намибия и Ботсвана с посещение на водопада Виктория – един от трите най-големи водопада в света. За да добиете по-конкретна представа от програмата за Намибия, ще маркираме само местата, които влизат в програмата на тура, а те са наистина впечатляващи: Червената пустиня Намиб, Градът на призраците, Брегът на скелетите, Фонтанът на съмнението, каньоните Фиш Ривър и Сесрием, националният парк Етоша с „голямата петорка” (слон, лъв, бивол, леопард и носорог) - мечта за всеки жаден за трофей по време на фотолов пътешественик. Гарантирано близката среща с обитателите на дивата природа на Африка ще Ви разтърси и ще остави спомен, от който няма да можете да се отърсите.

Мароко

Друго предложение за екскурзия в Африка е обиколка на Мароко с някогашните имперски столици на тази страна и селищата й в пустинята Сахара. Маршрутът води началото си от пристанищния град Танжер до Маракеш с визита на третия имперски град Мекнес, известен като „Мароканския Версай”, застиналия в VIII век град Фес, обект на ЮНЕСКО, пустинните селища Ерфуд и Уарзазад, наричан още „Мароканския Холивуд” заради киностудиите, от които са излезли ред касови филми начело с „Гладиатор”. В Маракеш ще може да видите покрай всичко друго и прочутия площад Джамаа ел Фна, един истински театър на открито с фокусници, жонгльори, акробати, змиеукротители, разказвачи на приказки и прочее представители на уличния артистичен свят.

Как да се подготвим преди пътуването в Африка?

В днешно време от изключително значение на първо място се поставят условията за пътуване:

След това вече на второ място е кога е най-подходящо да се пътува до избраната дестинация – дали времето е хубаво, топло и слънчево или се очакват здрави дъждове. Екипът на Бояна-МГ може да помогне с актуална консултация по всички детайли на пътуването в Африка, в подбора на хотелите, храната, транспорта, екскурзоводското обслужване и т.н. и да предложи балансирани цени, отговарящи на качеството на продукта.

Как да резервирате онлайн чрез Бояна-МГ?

Всеки, който е решен да пътува в Африка, може да посети и разгледа сайта на компанията, да изпрати запитване от страницата на избраната програма или на имейл booking@boiana-mg.com или да се свърже с нашите агенти на посочените на сайта телефони. Те ще му окажат съдействие като му помогнат в избора на дадено пътуване и генерират за него резервации.