English version

Екскурзии до Австралия и Нова Зеландия

Непознатата южна земя – така е известна Австралия в европейските легенди, съществуващи още от римско време. В наши дни континентът-държава е все още по-трудно достъпен за повечето ентусиазирани пътешественици, тъй като по-високото качество на живот и отдалечеността обуславят дестинацията като скъпа за много от родните туристи. Все пак през годините сме имали групи, които са се впускали в това приключение на другия край на света и, разбира се, са оставали очаровани.

Основната забележителност на Австралия са хората и природата. Почти 90% от жителите са с европейски произход. Техните предци са намерили нов дом и са построили смайваща държава, укротявайки дивата природа.

В препоръките ни за обекти за посещение са свещеният за аборигените мегалит Улуру – обект на ЮНЕСКО, национални паркове, мегаполисите Сидни и Мелбърн.

В Нова Зеландия наблягаме на Окланд и природни феномени, като гейзери, термални резервати, както типично маорско селище, ферми и.... разбира се винопроизводство, защото едни от най-хубавите вина са именно новозеландските.